Keramika Mecena
Prodaja keramičarskih proizvoda

Keramika Mecena

O nama

Keramika Mecena je tradicijski obrt koji se bavi lončarstvom. Lončarstvom se bavi već četvrta generacija obitelji Kuća. Lončarstvom se prvo bavio pradjed, pa djed, zatim otac, a danas lončarsku tradiciju nastavlja Matija Kuća, glavni majstor lončar u obiteljskom obrtu.

Keramika Mecena
Keramika Mecena

Radionica

U našoj se radionici izrađujemo lončarske proizvode na tradicionalan način – vrtnjom na lončarskom kolu. Nakon obrade gline na lončarskom kolu, proizvodi se prvo suše na zraku, zatim se finalno obrađuju pomoću brusnog papira, a onda odlaze na prvo paljenje u peć za keramiku. Slijedi oslikavanje etno i drugim motivima, bojanje i glaziranje, pa još jedno paljenje u peći za keramiku. Važno je da je svaka faza u izradi predmeta od gline obavljena kvalitetno i na vrijeme kako bi i konačan proizvod bio kvalitetan i trajan.

Sajmovi i manifestacije

Brojni sajmovi i manifestacije širom Hrvatske su mjesta gdje nas možete upoznati, vidjeti i kupiti naše proizvode. Možete nas pronaći na sajmovima i manifestacijama poput Špancirfesta u Varaždinu, Bučijade u Ivanić-Gradu, Bele nedeje u Kastavu ili Marunade u Lovranu.

Sajmovi i manifestacije
Copyright 2024 Keramika Mecena - Izrada: X-media
Povratak na vrh